Utökat erbjudande lockar kunder

Bra service ger befintliga kunder ett mervärde och ökar lojaliteten. Dessutom ökar attraktionskraften bland de som ännu inte är kunder.

Kort sagt: bra service är ett effektivt konkurrensmedel.

Några som tagit fasta på det är Berners, en av Sveriges större privata återförsäljare inom Scania och Volkswagen Group med verksamhet i Jämtlands och Västernorrlands län.

Satsning på tvätt och rekond

”Nytänkande och glädje formar vår framtid.” skriver Berners på sin webbplats.

Ett exempel på detta är satsningen på tvätt och rekonditionering kopplad till bilhallen. Ägarfamiljen hade funderat på satsningen en tid. Behovet fanns och med egen tvättanläggning och rekonditionering i egen regi skulle man kunna utöka sitt erbjudande till kunderna i trakterna kring Östersund och Sundsvall. 

2014 var det premiär för den nya, dygnet runt-öppna automattvätten som ligger i anslutning till verkstäderna i Östersund och Sundsvall.

Ett eget kretslopp

Här kan kunderna tvätta bilen med gott samvete. Det är nämligen ett slutet system – ett eget kretslopp där inga föroreningar släpps ut i avloppet. Vattnet renas genom vacuumindunstning. Det innebär att vattnet är uppvärmt när det återanvänds, vilket i sin tur ger bättre tvättresultat med mindre mängd kemiprodukter.
– Eftersom miljötänkandet är väldigt viktigt för oss, satsade vi på den här lösningen som vi är ensamma om i landet. Det är stora investeringar vi gjort, berättar Malin Svärd, service- & supportchef på Berners.

Miljövänligast i landet

Tvätten är dessutom försedd med laserskanner som läser av och anpassar sig till exempelvis takbox, extraljus och antenner. Här behöver man alltså inte förbereda genom att skruva av antenner och annat. 

Sveriges miljövänligaste tvättanläggning väcker intresse. Till exempel kom häromveckan representanter för både Östersunds och Sundsvalls kommun för att titta på lösningen.

– Många privatkunder är miljömedvetna. För många företag är miljötänkandet viktigt och de väljer leverantörer som uppfyller kraven i deras miljöpolicy. Vi har skrivit avtal med både LRF och Villaägarna som erbjuder sina medlemmar rabatterat pris på biltvätt, berättar Malin.

Utökad service med rekond

Berners har även rekonditionering i egen regi i Östersund och Sundsvall. 
– Vi ser, speciellt när det är däcksäsong, att många vill passa på att göra en rekond också. Och när man gjort det en gång, gör man det gärna igen. Bilen blir ju som ny, säger Malin. Verksamheten snurrar på bra.
– Nu fyller vi dagskiftet. Om efterfrågan på rekond ökar ytterligare, kan det finnas möjlighet att går upp på tvåskift, berättar Malin.

Ännu fler satsningar attraherar nya kunder

Berners är inget företag som bara förvaltas. De håller koll på trender och har fokus på ständig utveckling och förbättring.
– Vi frågar oss vad kommer härnäst och är inte rädda för att testa. Vi provar hellre och misslyckas än att inte försöka alls. Det är både roligt och utmanande, säger Malin. 

De senaste satsningarna är en verkstad i Sveg och den nyinköpta verkstaden i Åre som öppnar efter sommaren. Dessutom finns Fjällservicebussen som servar i området Sveg, Funäsdalen och Vemdalen.
– Många av våra kunder har tidigare åkt långt för att komma till våra verkstäder. Med fler verkstäder kan ge service på närmare håll. Några har också sagt att eftersom det nu finns service på närmare håll, kan de tänka sig att byta till något av de bilmärken vi representerar.

Fakta om Berners

Berners Person- & Transportbilar AB finns i Östersund, Sundsvall och Härnösand med försäljning av nya och begagnade bilar samt verkstadsoch reservdelsförsäljning. Bolaget är återförsäljare för Audi, Volkswagen, Volkswagen Transportbilar, Skoda och SEAT. Därutöver har Berners verkstäder, däck och bilvård. I Sveg finns en verkstad för enklare service och mindre reparationer. Därifrån utgår också Fjällservicebussen som är tillgänglig i området Sveg, Funäsdalen och Vemdalen. Berners Tunga Fordon AB verkar i Östersund, Sveg, Sundsvall och Sollefteå och är representant för Scanias modellprogram.
På Berners Facebooksida finns mer information och filmer.

Kort historik

Bolaget Berners grundades 1925 i Östersund. Det var kontorsmaskiner som gällde i starten, bland annat en tysk skrivmaskin vid namn Orga. Året efter, när den första radiostationen skulle starta sändningarna, var Berners först ut i länet med att tillverka och sälja mottagningsapparater för de trådlösa sändningarna. 1927 lyckades man knyta ett avtal med Philips och fick ensamrätt att saluföra radioapparater i Jämtland och Härjedalen. Redan 1928 tog Berners steget in i bilbranschen. Ett avtal med General Motors gav möjlighet att saluföra Oldsmobile, Buick och GMC lastbilar.

Intresserad?

Kontakta oss så
hjälper vi dig.

Kontaktpersoner och företagsuppgifter.

Techno Sverige  |  Engelbrektsgatan 6  |  702 12 ÖREBRO  |  E-post: info@technosverige.se  |  Sitemap