Med SM-titeln i sikte

och tusendels sekunder
som måttstock

Det huvudsakliga syftet med att driva företag är allt som oftast att generera vinst till ägarna. Men som med allt annat finns givetvis undantag. PWR Racing är ett av dem.

PWR Racing grundades 2012 av banracingföraren Daniel Haglöf och Peter ”Poker” Wallenberg, en duo med egenskaper och erfarenheter som visat sig passa väl för att driva racingstall. Så väl att teamet, som byggts enbart med sponsorpengar, idag är ett av Sveriges största.

Från underdog till maktfaktor

Resan startar med små medel, en oerhört tight budget och en fast ståndpunkt att teamet aldrig ska spendera mer pengar än de sponsorintäkter man lyckas generera. Utöver detta uttalas tidigt två målsättningar: att hjälpa juniorer och kvinnor i motorsportkarriärer samt att vinna SM-titeln i banracing innan 2019.

Med den filosofin och de målsättningarna som grund har PWR Racing under åren växt från ett familjeteam med konsulter inhyrda på säsongsbasis till ett företag med sex heltidsanställda. Från en underdog som tävlade med en bil i Sveriges elitklass STCC till en maktfaktor som ställer fyra bilar på startlinjen 2017, varav en av dem körs av en kvinna.

Meriterat nytillskott

Teamet som från och med 2017 har officiellt stöd från både Audi och SEAT Sverige har inför säsongen signerat en av Sveriges mest meriterade förare, Robert Dahlgren.

Robert som nyligen bröt upp med Volvos fabriksteam för en karriär på Norrlands bil kommer nu även att representera ett märke från Volkswagengruppen ute på racingbanan. Tillsammans med PWR Racing och SEAT ska SM-guldet bärgas.

Dagligt arbete mäts i tusendelar

Med starka värderingar och lika självklara som okonventionella idéer har teamet blivit en katalysator i svensk motorsport och när resultatet av det dagliga arbetet mäts i tusendelar av en sekund blir det oerhört tydligt om jobbet görs på rätt sätt eller inte. Oavsett om det gäller det långsiktiga arbetet med teamets partners eller en skruv som ska dras åt med rätt moment, krävs noggrannhet, kunskap och precision. 

Inget får lämnas åt slumpen. Ingen tusendel får slinka mellan fingrarna.

PWR Racing i korthet

PWR Racing grundades år 2012 med visionen att långsiktigt jobba bådeför teamets och svensk motorsports utveckling. 

2014 tog PWR Racing in den första kvinnan på 15 år i Sveriges huvudklass, STCC. Hon stod på pallen redan i sitt femte race. 

2015 blev PWR Racing det enda STCC-teamet med ett juniorteam. Teamet vann det nordiska formelbilsmästerskapet och blev det första någonsin med en kvinnlig förare i klassen. 

Teamet har officiell support av SEAT Sverige och Audi Sverige och tävlar i STCC med SEAT Leon Cup Racer och Audi RS 3 LMS. 

PWR Racing Team har hittills tagit 18 pallplaceringar i STCC. 

Läs mer om teamet och se bilarna in action på pwrracingteam.com

Intresserad?

Kontakta oss så
hjälper vi dig.

Kontaktpersoner och företagsuppgifter.

Techno Sverige  |  Engelbrektsgatan 6  |  702 12 ÖREBRO  |  E-post: info@technosverige.se  |  Sitemap